сряда, 02.10.24
13.5 C
София
18 C
Пловдив
14 C
Варна
Search Suggestions

      Млада звезда помогна на Алмерия да открадне точка от Атлетико Мадрид

      Алмерия и Атлетико Мадрид завършиха при резултат 2:2 на стадион „Пауъл Хорс“ в мач от 26-ия кръг в испанската Ла Лига. Анхел Кореа даде аванс на „дюшекчиите“ още от съблекалнята, но Лука Ромеро изравни. Атлети поведоха отново и през второто полувреме чрез Родриго де Паул, но отново Алмерия изравни чрез младия Ромеро.

      Алмерия спечели своята десета точка в Ла Лига, но остава на дъното на таблицата, докато Атлетико Мадрид е на 4-то място с 52 точки.

      Атлетико започна ударно двубоя, като стигна до първото си попадение преди да са изтекли и 120 секунди футбол. Рейнилдо Мандава напредна по лявото крило, след което влезе навътре, за да комбинира с Анхел Корея, който с първото си докосване реализира.

      Алмерия успя да изравни в 27-ата минута, когато Марк Пубий проби и комбинира с Лука Ромеро, който с няколко финта елиминира няколко бранители на Атлетико и с удар от границата на наказателното поле прати топката в мрежата.

      Атлетико Мадрид разгърна страхотно своя контраатака в 57-ата минута. Родриго де Паул бе намерен с дълго подаване в предни позиции. Аржентинският национал напредна с топка в крака, след което потърси долния ляв ъгъл на вратата, като Луис Максимиано се оказа неспособен да отрази.

      Алмерия съумя да възстанови равенството в 64-ата минута, когато Лука Ромеро комбинира на двойно с Джонатан Виейра. Аржентинецът обработи топката и не се поколеба да прати топката с външен фалц в горния ляв ъгъл на вратата на Ян Облак по впечатляващ начин.

      До края на двубоя Атлетико Мадрид продължи да бъде по-активния от двата отбора, но така и не стигна до попадение, което би донесло трите точки за тима на Диего Симеоне.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ