сряда, 02.10.24
13.5 C
София
18 C
Пловдив
14 C
Варна
Search Suggestions

      Арсенал разби Нюкасъл Юнайтед с 4:1

      Арсенал се наложи над Нюкасъл Юнайтед с 4:1 на „Емирейтс“ в мач от 26-ия кръг в английската Висша лига. „Артилеристите“ стартираха голова фиеста с автогол на Свен Ботман, а до края на първото полувреме Кай Хаверц удвои. Букайо Сака и Якуб Кивиор се разписаха в 65-ата и 69-ата минута, а почетното попадение за „свраките“ бе дело бившия футболист на Арсенал – Джо Уилък, в 84-ата минута.

      След този успех Арсенал събра 58 точки в актива си, заемайки 3-то място във Висшата лига. Воденият от Микел Артета тим е на две точки от лидера Ливърпул и на една от втория Манчестър Сити. Нюкасъл пък остава на 8-мо място с 37 точки.

      Арсенал успя да излезе напред в резултата още в 18-ата минута, когато Букайо Сака центрира на първа греда към Габриел, който атакува топката, а след рикошет в тялото на Свен Ботман, тя влетя в мрежата.

      „Артилеристите“ удвоиха преднината си в 24-ата минута. Жоржиньо подаде в дълбочина за Габриел Мартинели, който овладя и сви топката за Кай Хаверц, който просто нямаше как да сбърка и реализира с удар от близка дистанция.

      Букайо Сака имаше възможност да покачи преднината на Арсенал в 39-ата минута, когато завърши своя солов рейд с удар по посока на вратата на Нюкасъл, но Лорис Кариус направи впечатляващо спасяване.

      Арсенал започна изключително силно и на старта на второто полувреме. В 47-ата минута Габриел Мартинели пропиля страхотна възможност да реализира, след като получи топката в наказателното поле и от близка дистанция не успя да намери целта.

      Най-доброто положение за Нюкасъл в двубоя бе в 62-рата минута, когато Александър Исак направи страхотен рейд, като премина през няколко бранители на домакините и навлезе в наказателното поле, за да отправи силен удар, който обаче прелетя на сантиметри над напречната греда на вратата, пазена от Давид Рая.

      Арсенал вкара трети гол в 65-ата минута, когато Кай Хаверц комбинира с Букайо Сака. Английският национал размина Тино Ливраменто със серия от финтове, след което прати топката в долния десен ъгъл на вратата.

      Четири минути по-късно резултатът стана 4:0, когато Деклан Райс центрира от корнер на първа греда, където Якуб Кивиор отклони топката в мрежата на Лорис Кариус, който не успя да се намеси по най-добрия начин.

      Нюкасъл все пак върна един гол в 84-ата минута. Дан Бърн напредна по лявото крило и центрира за Джо Уилък, който прецизно насочи топката с глава в горния ляв ъгъл на вратата, правейки Давид Рая безпомощен в ситуацията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ