понеделник, 30.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      България започва изтеглянето на гражданите си от Ливан

      България започна подготовката за евакуация на наши граждани, които се намират в Ливан. В неделя премиерът Димитър Главчев събра на спешна среща представители на службите, МВР, Външното ведомство и Министерството на транспорта, за да начертаят план как безопасно да изтеглят сънародниците ни оттам.

      Засега идеята на властите е евакуация по въздух, но не са изключени и други варианти. Към този момент продължава събирането на данни от българите за техния брой в Ливан и колко от тях ще поискат да се върнат у нас.

      Българка, която живее на 20 км от Бейрут коментира пред ефира на ,,НОВА“ като сподели, че хората са в паника. Сънародничката ни очаква скоро да бъде евакуирана.

      „Вчера получих обаждане в 17:10 ч. следобяд и бях инструктирана да чакам. Определяхме разстоянието, което трябва да измина до летището, дори ме попитаха дали имам къде да отседна в България. Така, че евакуацията върви“, заяви тя.

      Пътуванията до Израел и пребиваването в страната следва да бъдат предприемани единствено при неотложност, съобщават от МВнР. Днес няма да бъдат извършвани полети до Израел от авиокомпания „България Еър“.

      Припомняме, че израелският обстрел по столицата Бейрут започна преди осем дни. По време на масираната атака беше убит лидерът на „Хизбула” Саид Хасан Насрала.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ