петък, 20.09.24
15.8 C
София
19 C
Пловдив
20.3 C
Варна
Search Suggestions

      СИЛНИ БУРИ ВЗИМАТ ЖЕРТВИ В АВСТРАЛИЯ

          Трима души са загинали след силни бури и наводнения в австралийския щат Нов Южен Уелс. Жертвите са двама мъже и една жена, които са били открити мъртви в най-силно засегнатия от наводненията град – Дънгог. Органите на реда се опитват да установят как точно е настъпила смъртта и на тримата.
          Бурята връхлетя Австралия в понеделник. Заради силните ветрове, близо 215 хиляди домакинства са без електричество в целия щат Нов Южен Уелс и в Сидни. Поривите на вятъра достигнаха до 135 км/ч, а прогнозите за обилни валежи от дъжд са в сила и за днес.
          Най-засегнати от природната стихия са районите на град Сидни и крайбрежните градове, разположени на север от него. Скъсани са електропроводи, изкоренени са дървета; покривите на къщите са отнесени, а колите са преобърнати. Десетки полети са със закъснение, а един круизен кораб е заседнал в морето, недалеч от пристанището на Сидни, съобщават местните медии.
          Заради лошите метеорологични условия училищата са затворени, а магазините не работят. Прекъснати са железопътните и фериботните връзки в града и предградията му.
          Много от улиците са наводнени. От Държавната служба за аварийна помощ съобщиха, че са подадени хиляди сигнали, като десетки от тях са за спасяване от наводнения.
          Само за 24 часа, количествата валежи в Сидни надхвърлиха средната си месечна норма, което е рекорд за последните 13 години.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ