петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      12-ТИ ПОРЕДЕН ДЕН ПРОТЕСТИ В БНР

      Липсва уважение на хората към тяхното ръководство. То не успя да създаде какъвто и да било авторитет. Това заяви Копринка Червенкова, главен редактор на „Култура“ и бивш член на Обществения съвет на БНР, в студиото на предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Това ръководство виси и интелектуално, и професионално. Не може да има диалог с хора, които не уважаваш, тук съм съгласна с протестиращите, подчерта тя.

      Припомняме ви, че 12 пореден ден продължава протестът пред Българското национално радио. Журналистите протестират срещу орязаните си хонорари и непрозрачното управление на радиото.

      Мисля, че това ръководство на радиото не владее технологията – Разделяй и владей, добави Червенкова.

      В закона за радио и тв има едно ограничение. Човек, който е работил в съответната медия най-малко 5 години, може да я оглави. Това ограничение трябва да падне, категорична беше Червенкова.

      Не виждаме решение за момента. Това заяви другият гост на предаването Ирина Недева, журналист в БНР. Има едно послание от страна на Георги Лозанов за възстановяване на диалога. Но не може да се възстанови нещо, което го няма. Ние се притесняваме дали парите за БНР се изразходват по правилния начин. Общо взето всичко, което се случва в радиото е закрито в информационна мъгла. Ние не сме сигурни дали ни управляват по правилния икономически начин, уточни Недева.

      Ние нямаме списък с обществените поръчки, че да ви кажа коя ние се струва най-съмнителна. Ръководството на радиото се опитва да скара бедни и богати. Информацията, която излезе в различни ел. медии, е противоречива. Ръководството не е наясно какви пари получаваме, затова то не излезе, за да ни защити.

      Протестират не само журналисти, протестират и технически лица  и от други звена, подчерта тя.

      Ние всички сме професионално отговорни хора, тоест радиото наистина не е замлъкнало. Ние обмисляме какъв начин на протест да подберем, така че да продължим основната си информационна мисия, заяви тя в коментара си за бъдещето на БНР и предстоящите протестни действия.

      Ние искаме и оставката на управителния съвет. Вчера имаме много грозни изказвания от страна на член на екипа на управителния съвет. Друг каза, че свиване на състав на радиото може да се направи чрез съкращаване на още 500 души. На нас изобщо не ни е ясно, това ръководство може ли да управлява чрез бройки, допълни Недева.

      Протестът не е синдикален. Той е професионален. Синдикатите подписват документ за конфиденциалност по време на протестите, уточни тя във връзка със спекулациите относно протестните действия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ