вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      Тръмп обвини Китай: Вярваме, че е било възможно вирусът да бъде спрян в Ухан

      Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че новият тип епидемия от коронавирус (Covid-19) е можело да бъде спрян в Китай, преди да се разпространи в целия свят.

      По време на пресконференция в Белия дом американският лидер отбеляза, че в САЩ има много повече заразени Covid-19, отколкото в официалната статистика.

      „Мога да кажа само едно, ние предоставяме точни данни, за разлика от други страни. Не мисля, че Китай предоставя точни данни “, каза Тръмп.

      Тръмп коментира и твърденията, че Китай умишлено е подготвил пандемията.

      „Ние провеждаме много сериозно разследване на Китай. САЩ не са доволни от отношението на Пекин. Вярваме, че вирусът е можело да бъде спрян в Ухан. Китай е можел да направи това и вирусът няма да се разпространи по света “, каза президентът.

      Тръмп също така отбеляза, че САЩ изпреварват другите страни по отношение на броя на извършените тестове. Към днешна дата у нас са извършени над 5,4 милиона теста за Covid-19, обясни той.

      Американският лидер припомни, че в САЩ на фона на пандемията Covid-19 са закрити всички образователни институции.

      „Управляващите вярват, че през настоящата учебна година студентите няма да могат да се върнат към часовете. Въпреки това вярвам, че в краткосрочен план много училища все още ще се отворят “, каза Тръмп.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ