вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Нидерландия затваря баровете и ресторантите заради COVID-19

      Правителството на Нидерландия взе решение да затвори баровете и ресторантите в страната от сряда, 14 октомври. Това предаде Associated Press.

      Становището е взето в рамките на „частична карантина“, която засега ще трае поне 4 седмици, с цел да бъде овладян устойчивият ръст на броя на заразяванията.

      Премиерът Марк Рюте посочи, че страната трябва да се приближи с една стъпка към пълна карантина. Неговите опасения са, че има възможност болниците да бъдат толкова претоварени, че хора с други спешни здравни проблеми да не могат да получават лечение.

      Обявените мерки на този етап не засягат образователната система в страната. В училищата се въвежда задължително носене на маски.

      Междувременно в Нидерландия се забранява продажбата на алкохол след 20 часа. Приемането на повече от трима гости в едно домакинствo на ден също не е позволено. Ще се ограничи и общественият транспорт във възможно най-голяма степен.

      Починалите за седмица са 150, а от началото на разпространението на заразата живота си са загубили общо 6 587 заразени с коронавирус.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ