вторник, 01.10.24
7.8 C
София
12 C
Пловдив
10.1 C
Варна
Search Suggestions

      Time: Швеция и САЩ се провалиха в управлението на пандемията от COVID-19

      Експерименталният подход на Швеция за управлението на пандемията от коронавирус, при който не бяха предприети ограничителни мерки, беше обект на широк дебат в света, но на този етап може да се заключи, че бе грандиозен провал, предава изданието Time. Смъртността е 58% от 100 хил. по данни на института Джон Хопкинс.

      И все пак архитектите на шведския план го продават като успех на останалия свят. А служители в други страни, включително на най-високото ниво на правителството на САЩ, обсъждат използването на стратегията.

      Държавите, които взеха мерки рано и използваха и използваха масови тестове и проследяване – включително Дания, Финландия, Норвегия, Южна Корея, Япония, Тайван, Виетнам и Нова Зеландия – спасиха човешки животи и ограничиха щетите си върху икономиките си.

      Страните, които взеха ограничителни мерки късно и ги премахнаха рано, не проведоха ефективно тестове и карантина или използваха само частично блокиране – включително Бразилия, Мексико, Холандия, Перу, Испания, Швеция, САЩ и Великобритания – имат високи нива на заразени и смъртност, допълва изданието.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ