вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      Гръцката полиция задържа близо 400 протестиращи в центъра на Атина

      Гръцката полиция задържа 374 души в неделя в централната част на Атина заради нарушаване на забрана за митинги на 6 декември, денят, в който се почита паметта на 15-годишния Алексис Григоропулос, който беше застрелян от полицай през 2008 г. Това съобщи в понеделник Атинската македонска агенция за новини (AMNA), позовавайки се на информация от източници в правоприлагащите органи.

      Според тях полицията е задържала 374 души в центъра на Атина като част от забраната за митинги и в нарушение на защитните мерки срещу пандемията от коронавирус. Впоследствие 135 от тях са арестувани. Повечето от арестите са извършени в централния район на Екзархия, където често се случват сблъсъци между представители на леви организации и полицейски специални сили.

      Митингите, на които младежите се събраха, бяха спокойни, хората дойдоха с плакати, спомняйки си 6 декември 2008 г., когато Алексис Григоропулос беше убит при стрелба от страна на полицай. Следвайки заповедта, полицията разпръсна всички шествия в неделя, като не позволи дори на делегация от учители да отиде до паметника на тийнейджъра, издигнат на улицата на мястото на смъртта му.

      Органите на реда обявиха началото на разследване на полицай, който, съдейки по видеото, което се появи в социалните мрежи, е унищожил букет цветя, оставен на мястото на убийството на тийнейджъра.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ