понеделник, 30.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Германия въвежда строга карантина след Коледа

      Германското правителство планира да въведе строга карантина след Коледа. Страната възнамерява да затегне съществуващите мерки срещу разпространението на коронавирус. Това съобщи вестник „Билд“, позовавайки се на собствени източници на информация.

      Според изданието, властите обсъждат вариант от 27 декемри до 3 или 10 януари да бъде затворено всичко, с изключение на супермаркетите. В плановете също така влиза училищната ваканция да започне седмица по-рано и да бъде удължена с една седмица.

      „Ние сме длъжни да намалим броя на новозаразените. Решението за затягане на мерките трябва да бъде прието до Коледа“. Това заяви канцлерът на страната Ангела Меркел по време на заседание.

      „Няма да можем да издържим тази зима без допълнителни мерки“, категорична бе тя.

      „Прекалено много се говори за масите с греяно вино, а твърде малко за хората, които се грижат за болните и за медицинските сестри“, допълни още Меркел.

      Канцлерът възнамерява колкото е възможно по-скоро правителството да приеме необходимите решения. Не се изключва и варианта плановете ѝ да срещнат съпротивата на някои от премиерите на германските провинции.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ