понеделник, 30.09.24
8.5 C
София
13 C
Пловдив
11.8 C
Варна
Search Suggestions

      ШЕСТВИЕ ЩЕ ПОДКРЕПИ БЕЖАНЦИТЕ В СОФИЯ

      На фона на незатихващите дискусии за бежанците у нас и в Европа тази вечер мирно шествие в тяхна подкрепа ще се проведе в столицата.
      По този начин ще отбележим Европейския ден на мигрантите, който ще бъде честван и в други европейски държави-членки на ЕС.
      Мотото на шествието ще премине под надслова „Европа казва: Добре дошли!“

      Участниците в парада ще поставят и искания, сред които спиране на смъртта по границите, осигуряване на легални пътища за мигрантите, рестартиране на програмата за спасяване в Средиземно море „Маре Нострум“.
      Шествието ще започне в 18,30 часа на входа на Женския пазар, а крайната точка е сградата на Европейската комисия и Европейския парламент.
      Участниците в шествието ще поискат и спиране на показните акции на ДАНС сред мигрантските общности у нас.
      Междувременно вчера в социалните мрежи се появиха видеокадри с имигранти, на които се раздава храна по нечовешки начин в унгарски лагер близо до границата със Сърбия.
      Записът е направен от австрийка, според която имигрантите си били третирани като животни и която призова европейските държави да отворят своите граници.
      Във видеото се вижда, как десетки бежанци са събрани в голяма зала в лагера в Рьоске, а властите им подхвърлят във въздуха пакети с храна.
      В Унгария от началото на годината са пристигнали близо 150 000 души. Страната е главен маршрут по пътя им към страните от Северна и Западна Европа.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ