неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Френски кмет към полицаите: „Време е да възвърнете вашата чест“

      Президентът на френския регион Ил дьо Франс Валери Пекре публикува открито писмо към служителите на правоохранителните органи, озаглавено „Време е да възвърнете вашата чест“. Посланието идва в подкрепа на организирания от профсъюза на полицаите митинг на 19 май, на който те ще поискат увеличаване на санкциите срещу нападателите на служители на реда, пише Le Figaro.

      „На вас, мъже и жени от нашата полиция, бих искалa да изразя своето уважение и подкрепа. На моята позиция начело на региона, най-засегнат от несигурност, виждам силата на вашия ангажимент всеки ден. Знам цената, която плащате за обидите, бунтовете и престъпленията“, пише Перке.

      „… Имате трудна работа, но има много хора, които се подиграват и заплашват безнаказано представителите на закона. Къде е благодарността, когато успокоявате агресията, когато защитавате слабите, когато спасявате животи? Време е правителството и всеки от нас да възстановят честта ви!“

      „… Полицаи, вие сте изложени на риск. Поемайки задълженията си, вие се поставяте в услуга на своите сънародници в името на мира и зачитането на закона. Никога не можем да кажем, че е достатъчно да имаш сърце, за да бъдеш полицай, изправен пред най-мрачните импулси на човешката природа“, се казва в статията. „… Вие приемате мисията и нейните опасности, но вече не приемате презрение или отричане пред нарастващото насилие. Вече не искате да търпите онези, които ви обвиняват, че използвате законна сила, когато трябва да осъдят нарастващата диващина на неправомерните действия. Вече не толерирате нападения от главорезите на свобода, които многократно сте арестували и изправяли пред съда“.

      „… Честно казано, вие знаете, че Републиката се оттегля“, цитира вестникът Валери Пекре. „… Правосъдието трябва да бъде много по-бързо и по-сурово, особено за тези, които ви атакуват. Наказанията трябва да бъдат примерни и възпиращи. Още от първите престъпления престъпниците трябва да почувстват твърдата ръка на справедливостта. Повторните нарушители трябва да треперят. Страхът трябва да отиде от другата страна! Ролята на училищата и семействата също е централна, тъй като на тези нови варвари е необходимо да се противопоставят нморални и граждански ценности“.

      „… Денят, в който бандитите ще се страхуват от справедливостта, … когато градските гета, управлявани от наркотрафика и отхвърлянето на Франция, денят, в който социалните мрежи ще престанат да бъдат плодородна среда на омраза, денят, в който, когато властите вече няма да бъдат „трепереща ръка“, тогава полицията ще почувства, че вече не е сама. Тогава битката може да бъде спечелена “, цитира изданието президента на региона Ил дьо Франс Валери Пекре.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ