събота, 28.09.24
21.3 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Гърция ускорява граничния контрол на Кулата и отваря нови ленти за преминаване

      В следващите дни се очаква гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис да обяви конкретни мерки за облекчаване трафика на граничния контролно-пропускателен пункт Промахон-Кулата на границата с България. Целта е да може преминаването на автомобилите през него да се случва по-бързо. Това обяви през уикенда заместник-областният управител на Серес Панайотис Спиропулос, цитиран от информационния сайт „Сереос“.

      Според местни медии забавянето на ГКПП Промахон е ежедневно, като най-тежка е ситуацията в интервала 10-14 ч. и 17-20 ч. По думите на Спиропулос е логично да се очаква забавяне, когато през пункта дневно преминават по 5 хиляди леки автомобила и се налага да бъдат проверени здравните документи на пътниците и да бъдат извършени бързи тестове за коронавирус на случаен принцип.

      Според представители на полицията на Промахон през следващите дни до края на месеца ще бъдат отворени нови ленти за преминаване на граничния пункт и ще да бъде подсилен полицейският екип на пункта с до 20 служители. На пункта вече са налице будките, които ще бъдат разположени на новите ленти за преминаване. Целта на гръцките власти е новите ленти да започнат да функционират към края на юни или началото на юли, след като бъдат свързани съответните електронни системи, за което е необходимо съдействие и от българските власти. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ