неделя, 29.09.24
16.3 C
София
15 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Чолаков, ГЕРБ: Ива Митева от ИТН да убеди ЦИК да броят разписките от машините

      Изпитвам чисто човешко съжаление към членовете на ЦИК. Измененията на изборния кодекс, които бяха приети на разпети петък, поставиха партиите на електрическия стол. Най-честната позиция, която може да има ЦИК е да излезе и да каже, че не може да спази закона. Предупредихме, че страната може да бъде поставена пред Конституционна криза. Това коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ на брифинг.

      „Опитваме се да помогнем, но когато ЦИК излезе с решение, че няма да се броят разписките, когато не е ясно как 11 000 или 12 000 машини могат да бъдат сертифицирани и проверени, кой ще ги проверява, как ще се проверяват, тогава разбираме, че държавата в момента е в агония и се опитва да се замаже ситуацията“, обясни той.

      „Ние искаме разписките да бъдат броени, защото искаме изборите да са честни. Дайте да преброим разписките, този въпрос да се приключи и ние да знаем, че живеем в честна и демократична страна. Ако не разрешим преброяването на разписките, нещата стават непредвидими“, уточни Чолаков.

      Юристът се обърна към колежката си „Има такъв народ“ Ива Митева и я призова да помогне на ЦИК и да ги убеди да се преброят разписките от машините, за да може по някакъв начин да се гарантира честността на изборите.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ