събота, 28.09.24
15.7 C
София
16 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Прокуратурата и ДАНС работят по сигналите за изборни престъпления

      Национално междуведомствено звено ще координира работата на дежурните прокурори и служители на ДАНС по сигнали за престъпления срещу политическите права на гражданите, съобщава БНР. То беше създадено в началото на месеца със заповед на главния прокурор Иван Гешев и на председателя на Държавната агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев.

      За първи път от повече от 10 години МВР няма да е част от това звено. След многократни покани към ресорния служебен министър Бойко Рашков, от ведомството казаха, че и извън този междуинституционален механизъм ще изпълнят законовите си задължения 

      За това, чрез говорителя на главния прокурор Сийка Милева, от държавното обвинение призоваха „Граждани и организации да подават сигнали и жалби до съответните прокуратури“.

      Сигналите за нарушения и престъпления в изборния процес се подават електронно или на място при дежурните прокурори. Адресите са публикувани на страницата на прокуратурата. Прокуратурата ще работи и по сигнали и на МВР и ДАНС. По тези сигнали се възлага проверка на полицейските органи, от която зависи дали те ще прераснат досъдебни производства.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ