събота, 28.09.24
19.8 C
София
23 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      Отмениха почти всички COVID ограничения в Обединеното кралство

      Почти всички ограничения в Англия, свързани с пандемията от коронавирус, отпадат от днес. Това предаде Франс прес.

      Залите за спектакли и стадионите могат да работят с пълен капацитет, дискотеките отново подновяват дейността си, клиентите могат да бъдат обслужвани на бара в пъбовете и без повече ограничение за броя на хората, които могат да се съберат на едно място. Носенето на маски вече също не е задължително в обществения транспорт и магазините, но е препоръчително. Кметът на Лондон Садик Хан реши да остане в сила задължението за носене на маски в градския транспорт.

      Шотландия също премахва повечето ограничения, но остава в сила носенето на маска на обществени места. Физическата дистанция, която трябва да се спазва, е намалена на 1 м. Смекчават се правилата за срещите на закрито, но не са напълно отменени. 8 души от 3 домакинства могат да се срещат на закрито в частни имоти, а на публични места като пъбове могат да се събират до 10 души от 4 домакинства. Ресторантите могат да удължат с час работното си време до полунощ. Дискотеките остават затворени. На 9 август се очаква да бъдат отменени и другите ограничения.

      Всички ограничения трябва да бъдат премахнати в Уелс на 7 август, но правителството предвижда да остане в сила задължението на носене на маски. В момента 6 души могат да бъдат на частно събиране или да отидат на почивка заедно. Масовите прояви са с лимит до 1000 седящи или до 200 правостоящи хора.

      На 26 юли в Северна Ирландия ще бъдат отменени мерките за дистанция на открито, а на закрито ще бъде намалена до 1 м. На 12 август ще се обсъди отмяна на задължителното носене на маски.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ