събота, 28.09.24
15.7 C
София
16 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Австрия продължава да депортира мигранти от Афганистан

      Австрия продължава да се придържа към твърдата си линия за депортиране на афганистанци, чиито молби за убежище биват отхвърлени, въпреки, че напредването на талибаните към Кабул накара други държави от Европейския съюз да преразгледат подобни политики, предават европейските медии.

      „Лесно е да се призове за обща забрана за депортиране в Афганистан, като от друга страна се мълчи за очакваните полети от там. Тези, които се нуждаят от защита, трябва да я получат възможно най -близо до страната си на произход“, каза вътрешният министър Карл Нехамер пред местните информационни агенции.

      Австрия беше една от шестте държави от ЕС, които настояха миналата седмица за правото им да депортират насилствено отхвърлените афганистански кандидати за убежище.

      Три от страните – Дания, Германия и Холандия – вече са променили курса си.

      Вестник „Oesterreich“ публикува социологическо проучване, показващо, че до 90% от анкетираните подкрепят линията на австрийското правителство.

      Той свързва подкрепата с шумното наказателно дело през юни, по което четирима афганистанци, живеещи във Виена са заподозрени в дрогиране и изнасилване на 13-годишно момиче, което губи съзнание и по-късно умира.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ