събота, 28.09.24
11.8 C
София
15 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Испания дава две военни бази за временен прием на бежанци от Афганистан

      Президентът на САЩ Джо Байдън и испанският премиер Педро Санчес се договориха две военни бази в Южна Испания да бъдат използвани за прием на афганистанци, работили за американското правителство, съобщи испанският кабинет, предаде Ройтерс.

      Стана ясно, че в 25-минутен телефонен разговор снощи Байдън и Санчес са се договорили базите Марон де ла фронтера, край Севиля и Рота, близо до Кадис, да бъдат използвани за бежанци от Афганистан до уреждане на отпътуването им към други държави.

      Санчес написа в Twitter, че е провел съдържателен разговор с президента Джо Байдън, в който двамата са засегнали теми от общ интерес, особено ситуацията в Афганистан и сътрудничеството между двете правителства при евакуацията на граждани от азиатската страна.

      Самолет със 110 афганистански бежанци и семействата им пристигна снощи в разпределителен център на ЕС, базиран в Испания във военна база край Мадрид. В групата е имало и 36 души, работили за американската администрация в Афганистан. Тя се използва за прием на афганистански бежанци, работили за ЕС, и техните семейства, които предстои да бъдат прехвърлени в други държави от общността.

       
      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ