София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Белгия не успя да победи, натресе се на Франция

Убийствената интрига в група "Е" разплака украинците

3 дниФутбол 114 Симеон Кисьов

Белгия и Украйна завършиха 0:0 в последен мач от група "Е" на Евро 2024, в която всички отбори приключиха с по 4 точки - нещо, което никога досега не се беше случвало в шампионатите на Стария континент.

По същото време Румъния и Словакия направиха 1:1, което ги устройваше за продължаване на 1/8-финалите. Там вече са и белгийците, които завършват втори след румънците. Кевин де Бройне, Ромелу Лукаку и компания ще се изправят срещу Франция в спора за класиране на 1/4-финалите.

В седмата минута Кевин де Бройне изведе Ромелу Лукаку, който стреля, Анатолий Трубин улови топката. В 20-ата Роман Яремчук стреля от дистанция, Коен Кастеелс се справи. Минута след това белгийците сгрешиха в центъра, което позволи на украинците да организират добра атака, но завършващият удар на Артьом Довбик излезе в аут.

В 52-ата минута Жереми Доку напредна, навлезе в наказателното поле, но даде грешен пас и опасността пред Трибун отмина.

Трубин спаси силен изстрел на Яник Караско в 72-ата минута. В ответната атака Артьом Довбик създаде опасност пред вратата на Белгия, но Вут Фаес успя да го затвори в наказателното поле и не му позволи да стреля.

В 79-ата минута Довбик получи пас в наказателното поле с гръб към вратата, завъртя се и стреля, но прати топката от външната страна на мрежата.

Maлко след това Малиновский можеше да вкара директно от корнер, но Кастеелс внимаваше и успя да избие. В края Судаков направи впечатляващ рейд и се озова на добра позиция, но стреля в ръцете на белгийския страж и срещата приключи 0:0.