София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Брандън Морено нокаутира Кай Кара-Франс и спечели титлата

Бившият безспорен шампион в дивизията се изправи срещу Кай Кара-Франс в бой за временната титла

2 годиниДруги 1 Симеон Кисьов

Брандън Морено отново е шампион в категория муха.

Бившият безспорен шампион в дивизията се изправи срещу Кай Кара-Франс в бой за временната титла. Двамата се срещнаха в подглавната битка на UFC 277, което се провежда в Далас, Тексас. Морено вече имаше една победа над Кай с решение през декември 2019 година.

В първия рунд Кара-Франс търсеше лоу кикове. Кай изрита Морено в слабините и срещата беше прекъсната за кратко. Доста финтове от двете страни. Морено опитва хай кик, а Кай му вкарва лоу кик. Крошета от Морено и лоу кик от Кара-Франс.

Дясно кроше от Кара-Франс принуждава Морено да търси клинча. Двамата се разделят и Кай вкарва лоу кик, а Морено ляво кроше. Клинч и край на рунда.

Във втория рунд Морено вкара лоу кик, след което избегна хай кик и потърси клинча. Брандън вкарва лакти, след което опитва събаряне, но без успех. Десен оувърхенд от Морено. Комбинация от Кара-Франс нарушава баланса на Морено. Ляво кроше и ритници в тялото от Морено.

В третия рунд видяхме страхотен екшън и обрат. Кара-Франс вкара лакът на Морено и му отвори аркада под окото. Лоу кикове от Кай и дясно кроше от Морено. Брандън не спира да пресира Кара-Франс, който прави доста добър рунд. Кай опитва събаряне, но не успява и отнася лакът.

Морено вкарва брутален ритник в тялото на Кара-Франс, който се свива и пада на земята. Кай е наранен, а Брандън се нахвърля с крошета и печели с нокаут. Брандън печели в последната минута на 3-тия рунд и става временен шампион.

С тази победа Морено се връща към победите и ще направи 4-та битка с Дейвисон Фигередо. Бразилеца влезе в клетката и двамата се разбраха за битка в края на годината. Кара-Франс се разделя със серия от 3 поредни победи.