София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Братя Пулеви обещаха бойно шоу в "Арена София"

Галата ще е зашеметяваща, oбеща Пулев

1 месецДруги 32 Симеон Кисьов

Кубрат Пулев говори на пресконференцията преди боксовата галавечер в събота в „Арена София“. Кобрата ще се изправи срещу Игор Шевадзуцкий в основния мач. Родният боксьор очаква зашеметяваща гала. 42-годишният Пулев се изказа ласкаво за украинския си съперник.

"Обичам да говоря по същество. Галата ще е зашеметяваща. Ще е много интересна за всички. Има много интересни битки, които дори хора, които не са големи фенове на бокса, ще им бъдат интересни. Брат ми ще играе срещу много сериозен противник, аз също. Новият ми опонент е подготвен, играл е преди месец и е в добра форма. Благодарим му, че прие нашата покана", каза Пулев.

"Трябваше да се вземат много емоционални решения. С Махмуд Чар имаме насрочен мач за световната титла през септември месец. Нека се възстанови. Пожелавам му пълно възстановяване. Пожелавам на всички бойци в галата да имат успехи, имат своя шанс и дано успеят да покажат най-доброто от себе си и да направя всичко възможно да победят", каза Кубрат.

"Не обичам да се казват последните думи, но съм убеден, че ще стане голямо шоу, голям боксов спектакъл. Сигурен съм, че всички ще се насладят. Всички боксьори ще са удовлетворени от постигнатото, за да може да излязат и да покажат какво са, кои са и какво могат. Това е спорт и ние държим, на спортсменството и се отнасяме към всички еднакво. Радвам се, че мачът ще е в София. Ще има грандиозна боксова галавечер“, добави той.

Мениджърът на Кубрат Ивайло Гоцев пък обяви темата на галавечерта: „Нямаше как да дадем друга титла на събитието освен AgainsAllOdds (Срещу всички залози). Имахме огромно желание да докараме Кубрат в София и да се бори за световна титла. Боксът е театър, но не знаем края и как ще се случат нещата. Имахме голяма травма. Махмуд Чар се лекува. Той претърпя успешна операция. Засега срещата му е отложена за месец септември. Нашата вяра е, че ще го постигнем в София. Толкова за тази среща. Срещу всички закони, срещу всички залози имаше човек, който беше готов. Отне му 30 секунди да помисли дали да излезе срещу Кубрат. Това е Игор Шевадзуцкий. Вярвам, че е готов. Нека ние българите сме част от това събитие“.

"Имаме осем срещи. Син и червен ъгъл са обявени. Рингът е един. Битката предстои. Очаквайте интернационални срещи, които са в програмата“, добави Ивайло Гоцев.

33-годишният украинец Игор Шевадзуцкий, носещ прякора Хълк, има срещу името си 11 победи (9 КО) и 1 загуба (КО). Той може да се похвали с две победи на българска земя. На 14 декември 2019-а срази Даниел Роблес в зала "Колодрума" в Пловдив. На 3 октомври 2020 г. Игор отново се боксира под тепетата - този път надви Аднан Деронджа.

За да е вечерта на 30 март още по-магическа - Тервел Пулев може да сложи пояса на интерконтинентален шампион на WBA в полутежка категория. Той ще се изправи срещу Роли Ламбърт Фогоум.