София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

ДРОГБА ПОДПИСА С МОНРЕАЛ

НАПАДАТЕЛЯТ РЕШИ ДА ИГРАЕ В МЛС

пропускане
9 годиниФутбол 4 Телевизия Евроком

Дидие Дрогба взе решение къде ще играе през следващия сезон. Легендарният нападател на Челси премина в отбора от Мейджър Сокър Лигата (МЛС) на САЩ Монреал Импакт. 

Котдивоарецът сложи край на спекулациите относно неговото бъдеще, след като подписа с канадския тим. Договорът на Дрогба е за срок от 18 месеца. 

Монреал спечели битката с Чикаго Файър за подписа на нападателя. Котдивоарецът беше спряган за сигурно ново попълнение на отбора от ветровития град, но избра канадците най-вече заради френския език. 

Президентът на Монреал Джоуй Сапуто говори пред сайта на  клуба impactmontreal.com:"Приветстваме Дидие Дрогба с почести в Импакт."

"От първия ни разговор се разбрах с него, почувствах, че той наистина иска да играе в Монреал. Това е един от най-големите дни в историята на клуба и пристигането му в клуба ще бъде полезно във всеки аспект." 

Дрогба беше част от Челси от 2004-а до 2012-а година, след това игра за Шанхай Шенхуа и Галатасарай преди да се върне при лондончани през изминалия сезон. Дрогба е носил още екипите на френските Льо Ман, Гингам и Марсилия.

Той се превърна в легенда на Челси, след като им донесе трофея от Шампионската лига през 2012 година. Котдивоарецът има общо 254 мача и 104 гола за "сините".

Дидие избра да играe с номер 9 в новия си тим, който заема шеста позиция в Източната конфоренция на МЛС. 

Автор: Павел Колев