София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Джошуа и Нгану за първи път лице в лице пред медиите

Двамата бойци показа уважение един към друг, както по време на пресконференцията, така и когато застанаха очи в очи един срещу друг

4 месецаДруги 18 Симеон Кисьов

Антъни Джошуа (27-3, бокс) и Франсис Нгану (17-3, ММА) застанаха очи в очи за първи път на медийно събитие. Двамата оглавиха пресконференция в Лондон, на която битката им на 8-и март бе потвърдена официално.

Двамата бойци показа уважение един към друг, както по време на пресконференцията, така и когато застанаха очи в очи един срещу друг.

“Обичам да се бия. Не обичам да ме удрят, но обичам аз да съм удрящия. Винаги, когато има голяма битка, звъннете на мен. Това е от значение. Няма значение какъв е спортът. Не съм приключил с ММА. Моите ММА фенове са моята база. Те ми помогнаха да стигна до тук”, заяви камерунецът на събитието. Той допълни, че за следващ двубой би предпочел реванш с Тайсън Фюри по правилата на бокса, а не ММА битка с Джон Джоунс.

Припомняме, че Фюри и Нгану премериха сили в боксов сблъсък през октомври 2023-а. Тогава Хищника отбеляза нокдаун в третата част, но след десет рунда бокс Краля на циганите бе обявен за победител.

“Не бях ядосан след решението, но усетих какво е несправедливост. Все още ме държи това усещане. Спечелих битката. Това няма значение сега, но мисля, че мога да се справя още по-добре”, категоричен е бившият шампион на UFC в тежка категория.

Ей Джей също бе запитан относно евентуален двубой с Тайсън Фюри. Британецът заяви, че би се радвал да се боксира със сънародника си, но мисли, че Александър Усик ще надделее в битката на 17-и февруари.

“Ще бъде добра битка. Мисля, че Усик ще го излъже. Няма значение, за мен е важно и двамата да са здрави, когато напуснат ринга. Това е тежка игра. Бих предпочел ад се боксирам с Фюри, защото това ще е по-добра битка за мен и феновете”, заяви спортистът от Уотфорд.

Журналистите не пропуснаха и да се опитат да “организират” още една битка. Главните промоутъри на “Маtchroom” и “Queensberry Promotions”, Еди Хърн и Франк Уорън, получиха предложение от представител на медиите да организират битки между десетимата най-добри боксьори на двете мениджърски компании. Хърн и Уорън устно се съгласиха на това предложение и стиснаха ръце.