София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Гасперини: Лига Европа ни е приоритет

Това е много важна и престижна цел за двата отбора, които заслужиха да играят този полуфинал

14 дниФутбол 17 Симеон Кисьов

Треньорът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини предупреди, че отборът му, който все още се бори на три фронта, мисли само за Лига Европа преди първия мач с Олимпик Марсилия в четвъртък.

"Това е много важна и престижна цел за двата отбора, които заслужиха да играят този полуфинал. Вярно е, че играем във всички турнири, но сего мислим само за Лига Европа, това е нашият приоритет", каза италианският специалист на пресконференцията си.

Аталанта се класира за финала за Купата на Италия, а в първенството е на шесто място, но ще се бори до последно за петата позиция, която осигурява право на участие в групите на Шампионската лига.

"Този сезон е изключителен. Шампионатът е много изравнен, много труден. Играхме решителни мачове за Купата и в Лига Европа. Толкова срещи са които ни дадоха вяра да играем с увереност в мачовете", каза още Гасперини.

"Дали сме фаворити, или не, не е толкова важно. Това, което има значение, е как играеш. Утре ще бъдем по-уверени, защото елиминирахме Ливърпул. Но сега започваме от нулата", предупреди треньорът на Аталанта.