София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Копривленски ощетен от съдийското решение срещу Каито на Glory Rivals 4

Изненадващо или не, в края на битката обаче съдиите присъдиха победата с 2-1 гласа на представителя на домакините

1 годинаДруги 8 Симеон Кисьов

Най-успешният български кикбоксьор Стоян Копривленски трябваше да се примири с поражение с 1-2 съдийски гласа над представителя на домакините от Япония Каито Оно в двубой в категория до 70кг на Glory Rivals 4 в Токио.

Решението на тримата съдии вероятно имаше повече общо с народността на местната суперзвезда Каито, отколкото с показаната от него класа на ринга, защото Копривленски има сериозни основания да се чувства ощетен. Само един от съдиите присъди успех на българина (30-29), а другите двама решиха да подкрепят японеца - 30-29 и 30-28.

За съжаление, това е втора поредна загуба на Копривленски в най-престижната кикбокс промоция в света Glory, след като само преди по-малко от три месеца той загуби също с близко съдийско решение дуела за титлата в категорията срещу Тижани Безтати.

Каито Оно пък вече записа 16-и пореден успех в кикбокс кариерата си, докато Копривленски имаше пет поредни победи, преди да се изправи срещу Безтати в началото на октомври.

Каито пласира ляв лоукик в началото на рунда и Копривленски веднага му отговори със същото, като в първата минута имаше повече такива опити. Българинът бе по-активният и в стремежите си да пласира комбинации с ръце, като имаше сериозен успех с ъперкът и моментално последвало дясно коляно. Мощен десен хайкик на Копривленски “погали” лицето на съперника, който се измести в последния момент. Двамата размениха прави удари с водещата ръкавица, като се опитваха с предни кикове да отблъскват противника.

В първия рунд се видя, че независимо от факта, че предният кик е марковото изпълнение на Каито, то Копривленски изобщо не му отстъпва в тази техника, а дори напротив.

Агресията на българина се прояви от самото начало на втората част и японецът прекара над една минута допрян до въжетата. Копривленски направи дори и атрактивен спининг-бек-фист, а към средата на рунда японецът прибегна и до клинчове, за да се измъкне от напористия опонент. Броят на попаденията с ръкавици и кикове на Копривленски беше доста по-голям в този рунд, като лактите на Каито се зачервиха от непрекъснатото париране.

Ляв-десен прав на българина попадна чисто в лицето на съперника в началото на третата част, а при 2 оставащи минути статистиката беше 28-13 удара в полза на Стоян. Каито опитваше да контраатакува с лоукикове, но при всеки такъв трябваше да се защитава от комбинациите на Копривленски. Поради умората и непрестанната канонада защитата на японеца стана по-пробиваема към края на срещата и българинът се отчете с още няколко чудесни комбинации с ръкавици и крака.

Изненадващо или не, в края на битката обаче съдиите присъдиха победата с 2-1 гласа на представителя на домакините.