София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Левски надви 10 от Берое за край на лоша серия, влезе в топ 4

Мощен удар на Асими Фадига донесе трите точки на "сините"

14 дниФутбол 115 Симеон Кисьов

Левски надви 10 от Берое с 1:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в мач от последния 30-и кръг на редовния сезон в efbet Лига и влезе в топ 4. Единственото попадение в срещата вкара Асими Фадига (76) с мощен удар. Малко след това пък Берое остана с човек по-малко след червения картон на Лучано Скуадроне, което сякаш подпечата победата на домакините.

Още в 4-ата минута играчите на Николай Костов създадоха напрежение пред вратата на съперника. След няколко блокирани удара на футболисти от Берое, Карлос Охене стреля от границата на наказателното поле, но покрай вратата на Артур да Мота. Домакините продължиха да играят по-добре и в 29-ата минута Евертон Бала проби в наказателното поле на Берое, отправи удар отблизо, но топката се отби в гредата. Последва удар на Ел Джемили, топката се отклони леко в ръката на Франко Рамос, но тя бе прибрана до тялото. От Левски имаха претенции за дузпа, но такава не последва.

В 43-ата минута Карлос Охене направи прекрасно извеждащо подаване към Рикардиньо от дълбочина, но бразилецът не успя да овладее добре топката и в крайна сметка вратарят на Берое Артур Мота улови.

След почивката Левски продължи да натиска в търсена на гола. В 59-ата минута Марин Петков преодоля Жорди Говеа, стреля по диагонал от дистанция, но вратарят Артур Мота реагира прекрасно и изби топката. В последствие тя стигна до Джавад Ел Джемили, който също от дистанция стреля, но неточно. Десетина минути по-късно след балонно центриране в наказателното поле на Левски Саломони свали с глава в пеналта, топката се отби в ръката на Цунами, но тя бе прибрана плътно до тялото. Берое имаше претенции за дузпа, но такава не последва.

В 76-ата минута след контраатака топката стигна до Асими Фадига на дъгата на наказателното поле и футболистът, който навърши 27 години вчера отправи силен удар право във вратата за 1:0. Шест минути след това Лучиано Скуадроне удари с лакът Асен Чандъров в центъра на терена, но провинението му не беше видяно от Волен Чинков. Наложи се намеса от ВАР и след като Чинков видя повторение на ситуацията, бръкна в джобчето си и показа червен картон на Скуадроне.