София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Майк Тайсън има предложение отново да помага на Франсис Нгану

Железния Майк бе част от подготовката на Хищника за боксовата му среща с Тайсън Фюри през октомври 2023-а

4 месецаДруги 28 Симеон Кисьов

Бившият хегемон в бокса в тежката категория Майк Тайсън има има покана да тренира Франсис Нгану за втора поредна боксова среща. Това заяви настоящия треньор на ММА боеца Дюи Купър.

Железния Майк бе част от подготовката на Хищника за боксовата му среща с Тайсън Фюри през октомври 2023-а. Майсторът на нокаутите бе с Нгану и по време на пресконференцията за събитието, както и по време на самия двубой с Краля на циганите. Въпреки съветите и подкрепата на Тайсън, камерунецът не успя да спечели двубоя. Бившият шампион на UFC обаче впечатли феновете на бойните спортове с нокдаун в третия рунд и равностойна игра с Фюри.

“Майк идваше на моите битки преди време и от тогава сме приятели. Преди четири години с Нгану гостувахме в подкаста му и още тогава говорехме за битка с Тайсън Фюри. Тогава Железния се съгласи да бъде в ъгъла на Нгану. Двамата тренираха заедно при всяка възможност. Освен с невероятни инструкции и тренировки, Франсис повишаваше нивото си и просто от присъствието на Майк около него"

"Когато Майк иска, той може отново да бъде част от лагера ни. Обичам го и се надявам, че отново ще ни помогне с неговата ментална нагласа и техника”, заяви Дюи Купър по време на пресконференция в Лондон, на която бе потвърдено, че Ей Джей и Нгану ще се боксират на 8-и март в Рияд, Саудитска Арабия.