София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Майк Тайсън се завръща за битка с Джейк Пол

Железния Майк е с 30 години по-възрастен от 27-годишния инфлуенсър

2 месецаДруги 523 Симеон Кисьов

Бившият хегемон в тежката категория на профи бокса Майк Тайсън (50-6) ще се завърне на ринга за битка с ютубъра-боксьор Джейк Пол (9-1). Двамата ще премерят сили в приятелски двубой в Арлингтън, Тексас на 20-и юли. Сблъсъкът е организиран от платформата “Netflix” и промоутърската компания на Джейк Пол “MVP Promotion”.

Железния Майк е с 30 години по-възрастен от 27-годишния инфлуенсър. За последно нокаутьорът се изправи срещу друга легенда на бокса Рой Джоунс-младши през 2020-а в приятелски двубой, който завърши с равенство.

Последната професионална битка на Тайсън се изигра през 2005-а.

“Този двубой няма нужда от реклама. Най-голямата битка на века в най-големия стадион в САЩ, излъчвана на живо по най-гледаната платформа в света. Това е MVP начинът! Няма значения дали гледаш по “Netflix”, или на живо, кого подкрепяш, дали гледаш за първи път бокс или от цял живот, няма да искаш да пропуснеш това събитие. Няма как да съм по развълнуван за тази страхотна битка срещу най-силния удряч на всички времена Майк Тайсън на 20-и юли, която ще бъде достъпна за всички абонати на “Netflix”. Имам шанса да се докажа срещу най-добрия шампион в тежка категория някога и най-опасния боксьор за всички времена. Време е да сложа Железния Майк да спи”

Джейк Пол пък нокаутира Раян Бурланд преди по-малко от седмица, а през декември 2023-а нокаутира Андре Огъст.