София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Спорно съдийско решение донесе първа победа за Перейра в полутежка категория

След три рунда здрава битка двама от тримата странични съдии отсъдиха победата в полза на бразилеца

9 месецаДруги 16 Симеон Кисьов

Алекс Перейра дебютира в полутежка категория на UFC с успех над бившия шампион в дивизията Ян Блахович. След три рунда здрава битка двама от тримата странични съдии отсъдиха победата в полза на бразилеца.

Още с първата атака Блахович се хвърли в атака за поваляне. Полякът грабна предния крак на Перейра и го притисна към клетката. Бразилецът защитаваше добре първоначално и дори изглеждаше, че е на път да откаже съперника му със задушаваща техника, но Блахович измъкна врата си и пренесе боя на земята. Там той премина в доминантна позиция на гърба на Перейра и остана до края на рунда.

Бившият шампион в средна категория оцеля атакаите за събмишън и във втората част започна да се движи повече и да редува атаки в главата с такива в краката, за да обърка ритъма на Блахович. Въпреки тази по-добра стратегия, полякът достигна до още едно събаряне в средата на рунда, Този път Поатан се изправи и успя да разкъса клична. Страйкинг размените до края на рунда бяха в полза на екс-шампиона при 84-килограмовите.

Блахович изглеждаше разклатен и уморен от офанзивата на Перейра в последните минути, но въпреки това стоеше почти три минути в стойка и разменяше кикове и боксови комбинации преди да прибегне до опит за поваляне отново. В последната минута бившият носител на титлата в полутежка категория достигна до трето поваляне, но това не му донесе победата.