София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СТЕФ КЪРИ: ДА ПРОДЪЛЖИМ ДА ПИШЕМ ИСТОРИЯ

ЛИДЕРЪТ НА ГОЛДЪН СТЕЙТ УОРИЪРС НЕ ИСКА ОТПУСКАНЕ В РЕДИЦИТЕ НА ШАМПИОНА

8 годиниБаскетбол 5 Телевизия Евроком

Стеф Къри отново показа изключителна скромност, приемайки втората си поредна награда за "Най-полезен играч" на сезона в НБА, като отдаде голяма част от постигнатото на съотборниците си в Голдън Стейт Уориърс. Гардът призова останалите от шампионския тим на Стив Кър да продължат да пишат история и отново да намерят начин да стигнат до титлата в Лигата.

"Това е невероятна чест. Не намирам думи да опиша чувството, което изпитвам в момента. Благодаря на съотборниците си, защото нито един друг отбор не е правил това, което направихме ние. Всичко е изключително специално. Забавляваме се много. Благодарен съм на всички от отбора, защото тези награди не са дошли тук сами и не са само плод на собствените ми усилия, а и на вашите. Нека продължим започнатото и отново да спечелим титлата, да намерим начин да го направим и да продължим да пишем история", каза Къри.

"Отново прегледах списъка с имената, които са печелили наградата през годините, това са доказани имена, истински легенди. Да бъда първият единодушно избран играч е нещо…. за което наистина не мога да намеря точните думи. Благодаря на всички, които са гласували за мен, на Господ за това, че ми дава здраве и талант, на семейството ми. Благодарен съм за възможността да играя играта, която обичам и да го споделям със света", допълни той.

Междувременно дъщеричката му Райли отново попадна в светлината на прожекторите и с жестове напомни на присъстващите журналисти за кого трябва да гласуват в класацията и следващата година.