София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Страхотен успех за Копривленски и заслужен двубой за титлата в Glory

Този забележителен успех ще осигури на Снайпера шанс за да се бори за титлата срещу носителя на шампионския пояс в лека категория на 8 октомври Тижани Бестати

2 годиниДруги 3 Симеон Кисьов

Великолепно представяне на Стоян Копривленски му осигури паметен успех в галавечерта Glory 81 и категорична победа над французина Герик Бие с единодушно съдийско решение.

Този забележителен успех ще осигури на Снайпера шанс за да се бори за титлата срещу носителя на шампионския пояс в лека категория на 8 октомври Тижани Бестати.

Съдиите отсъдиха 29-28, 29-28, 30-27, 30-27, 30-27 в полза на българина и това маркира една от най-важните, ако не и най-важната победа в кариерата му.

“Чувствам се страхотно, благодарен съм на треньора ми за страхотната подготовка, можеше да изкарам още два рунда. Много съм развълнуван за този мач с Бестати, който ще е трети между нас”, каза Копривленски.

Първият рунд изглеждаше в актива на Копривленски, допреди 30-ина секунди от последния гонг, когато Бие успя да запише страхотен десен прав в главата на българина.

Дотогава Снайпера демонстрираше своята по-висока техничност и пласираше хайкикове с лекота и комбинираше идеално ударите с ръкавици и киковете. Бие залагаше повече на попадения в тялото и изоставаше по отношение на темпото на нанасяне на удари, но дясната му ръка неутрализира голяма част от изоставането му.

Радващото бе, че все пак първият рунд бе отсъден 3-2 за българина, но във втората част Бие сякаш много повече притискаше и скъсяваше дистанцията, което не позволяваше на Копривленски да разгърне киковете си.

Бургазлията съумя да навакса във втората част на рунда и малко по-често пласираше лоукиковете, а и накрая успя да нацели съперника в брадичката с ляв ъперкът. Това разклати французина, но за съжаление и гонгът спаси Бие от нокаут, като Корпивленски не можа да го довърши навреме.

Най-важното беше, че и петимата съдии бяха отсъдили в полза на Снайпера, което означаваше, че Бие се нуждае от нокаут за постигане на победа.

Копривленски обаче сякаш търсеше нокаута точно колкото и противникъ тму, като това доведе до някои атрактивни размени в първата половина на третия рунд. Страхотен хайкик на българина като че ли окончателно подсигури победата, а Бие съвсем загуби от подвижността и настъпителните си движения.