София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Търсят извършителите на побоя над лекаря от Окръжна болница

Разследването продължава

8 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Полицията издирва трима преки извършители на побоя над началника на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Св. Анна” (Окръжна болница).

Около 7.15 часа тази сутрин, докато разхождал кучето си, проф. Стефан Станчев бил нападнат пред дома му в квартал „Бели брези”. В резултат на побоя той е получил черепно-мозъчна травма, лицево-челюстна травма и травма на окото с опасност от загуба на зрението.

Проф. Станчев беше подложен на операция от свои колеги в болницата, в която работи. „Към настоящия момент се извършват оперативно-издирвателни мероприятия по отношение издирване и идентифициране на тримата извършители на престъплението. Също така се извършва дейност по установяване на това дали е имало опити за интервенция по отношение физическата цялост на лицето, тъй като засега няма категорични данни за това”, каза заместник-главният секретар главен комисар Георги Арабаджиев.

За второто Арабаджиев сподели, че данни нямат. „Има индикации за това, че преди време е извършен опит за физическа интервенция върху д-р Станчев, но той не е подал сигнал. Проверяваме дали това наистина е така“.

Полицията е говорила с негови близки. Той подчерта също, че се провежда „многоаспектно разследване и многоаспектни проверки по отношение изясняването на физически обстоятелства по целия случай“.