София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Путин на посещение в Крим

Ще проведе съвещание на Съвета за национална сигурност

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Руският президент Владимир Путин пристигна на посещение в Крим на фона на нарасналото напрежение между Русия и Украйна от последните седмици и военни маневри в района.

Очаква се в Крим Путин да проведе заседание с членове на Съвета за национална сигурност и да посети Общоруския младежки форум "Таврида" край Севастопол. Путин ще разговаря и с местни лидери, след като Крим бе прехвърлен неотдавна към Южния федерален окръг и изгуби административната си самостоятелност във федерацията, съобщи РИА „Новости“.

Посещението на Путин в Крим идва в момент на повишено напрежение между Русия и Украйна, след като в последните дни Москва обвини Киев, че изпраща диверсанти в Крим.

Последното посещение на Владимир Путин в Крим беше през март. Тогава той провери строителството на моста над Керченския проток и остана недоволен от строителството и липсата на синхронизация на отделните работи.