София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

От убития зубър направили суджуци

Тази сутрин криминалисти от Разград претърсили пет къщи в село Дянково
2 мКрими 469 Мирослав Митков

„Това животно беше най-възрастната женска в стадото. Тя бе на повече от 20 години и живееше сама. Успели са да я хванат, тъй като не е имала защита от стадото”. Това заяви директорът на ДЛС „Воден-Ири Хисар” инж. Кирил Колев по НОВА по повод убийството на зубър в землището на разградското село Черковна.

По случая са задържани трима мъже, които преследвали животното с ловни кучета и го убили с копия. Сигналът за намерените останки е подаден във вторник. На място ветеринарен лекар установил, че кожата, главата и копитата са от зубър.

Тази сутрин криминалисти от Разград претърсили пет къщи в село Дянково и намерили не само кучета и оръжия, но и част от месото - на суджуци и в тенджери. 

Полицаите конфискували 14 кучета от породите кангал, барак, питбул и дого аржентино.

Наказанията за бракониерство на едър дивеч са до две години затвор или пробация и глоба от 1000 до 5000 лева.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!