София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - разкъсана облачност Пловдив 27 °C Пловдив 27°C - предимно ясно Варна 17 °C Варна 17°C - разкъсана облачност Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно ясно

Румен Радев: Ще бдя държавата да не се отклони от правия път (ВИДЕО)

"Пет години посветихме на битката за законност и демокрация", допълни той
1 мПолитика 538 Николай Парашкевов

"Преди 5 години за първи път приех строя на армията. Помня очите на хората, които бяха дошли в мразовития януари, за да подкрепят надеждите за нова България", това заяви Румен Радев при встъпването си в длъжност за втори мандат.

"Пет години посветихме на битката за законност и демокрация. Призовавах и работех за единение. Упрекваха ме, че разединявам, но гласовете ви показаха, че трябва да се разделим с част от миналото. Върнахме на хората честните избори, а на парламента да пребори корупцията и да съживи демократичните институции", допълни той.

"Ще бдя държавата да не се отклони от пътя. Ще отстоявам суверинитета, сигурността, закона и справедливостта, защото това е нашата дългосрочна и неотменна мисия, защото политическата промяна е само първа крачка", каза още Радев.

"Нека не забравяме, че не са много държавите съхранили своя език, име и вяра през историята. Ако днес България е една от тях, това е защото нашия народ е осъзнал нуждата от единство на меч, дух и слово", заяви президентът.

"Вярвам, че заедно ще продължим да градим силна, модерна и просперираща дъргжава. Да живее България", завърши Радев.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!