София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

2,7 млн. лв. за 3 км ремонт на южното платно на бул. „България“

Може да има забавяне заради дъждовете, казва Дончо Барбалов

пропускане
5 годиниИкономика 4 Боряна Райчева

2, 7 млн. лв. е стойността на ремонта на южното платно на бул. "България", обяви зам.-кметът на София Дончо Барбалов по време на проверка на ремонтните дейности. 

"Подходът към бул."Витоша" е мостово съоръжение. Предстои експерти в понеделник да преценят каква точно интервенция е необходима", обясни заместникът на Йорданка Фандъкова.

Според него е необходимо да се провери доколко е компрометирана хидроизолацията на съоръжението. Идеята е пътният слой да е изравнен и да се постави нов асфалт. „Очакваме също това да приключи до средата на септември", коментира той.

Дончо Барбалов каза, че на бул. "България" бордюрите не са сменени, тъй като са в добро състояние. "Фирмата, която прави ремонта, отговаря за това да прецени кой бордюр има нужда от подмяна, кой няма. Ако се прецени, че има нужда, ще си носят и гаранцията върху пътната част", каза той.

Барбалов коментира също и гаранцията на ремонта, която е 5 години. "Общо 3 км път се ремонтира", добави заместник-кметът.

Според него северното платно ще бъде приключено до края на август. "Забавянията на ремонта може да са по много причини. Най-обективното е, ако има проблеми с времето, повече дъждове. Ако не, е отговорност на строителя да приключи в срок ремонта", каза Барбалов.