София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Уволниха шефа на затвора, в който се самоуби Джефри Епщайн

Тялото на милиардера беше намерено в събота сутринта

5 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Американското министерство на правосъдието обяви смяната на ръководството на затвора, в който финансистът Джефри Епщайн, който беше обвинен в сексуални престъпления срещу непълнолетни, се самоуби.

Джеймс Петручи, бивш ръководител на друг затвор в Ню Йорк, стана изпълняващ длъжността директор на затвора. Още двама надзиратели бяха временно отстранени.

По-рано стана известно, че камерата в стаята на Джефри Епщайн не е контролирана правилно в нощта, когато той се самоуби.

Припомняме, че Епщайн беше задържан на 6 юли в Ню Йорк. Той беше обвинен в създаването на престъпна мрежа, която му е позволила да експлоатира сексуално и да издевателства с десетки непълнолетни момичета. Милиардерът е извършил престъпленията си през 2002-2005 г. Предполагаемите жертви са били на 14 години. Епщайн беше обвинен и в подкуп на свидетели.

Тялото на милиардера беше намерено в събота сутринта, 10 август. През юли Епщайн вече бе намерен на пода на килията с белези на врата.