София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 10 °C Велико Търново 10°C - разкъсана облачност Пловдив 13 °C Пловдив 13°C - ясно небе Варна 10 °C Варна 10°C - ясно небе Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

НОВОГОДИШНО СТУДИО "НОВИНИ" 2022 - ИСТИНАТА ГОВОРИ!

Равносметка на най-важните събития през 2022 година през погледа на екип "Новини". 

Отново дойде времето, в което предстои да отворим новата страница от живота си, да направим равносметка, да оставим част от живота си в миналото и да вземем уроците с нас, за да продължим напред. А събитията през 2022-а не бяха малко. След пандемията от коронавирус, която разтресе света, всеки от нас се надяваше, че ще дойде време на спокойствие, на връщане към себе си, към нормалността. 2022-а обаче не се оказа това, което очаквахме. Изминалата година изглежда ще отвори доста работа за бъдещите историци, отбелязвайки края на една ера и началото на друга. Голямата война се завърна в Европа със съпътстващите я заплахи от ядрени удари и кризи, породени от нея – енергийна, икономическа, политическа, обществена. Войната в Украйна разкри дефицитите на съвременния свят и за съжаление показа, че има много ненаучени уроци, които обаче взимат човешки животи, обръщат съдби и нанасят щети, които трудно могат да бъдат поправени. Тя обаче показа нуждата и стремежа към обединение, разкри доброто в малките човешки истории. Истории за съпричастност, за подкрепа и подадена ръка.

Ситуацията в България беше също всичко друго, но не и спокойна. Политическият живот у нас със сигурност може да се нарече риалити, а заседанията на парламента са по-гледани от най-рейтинговото телевизионно шоу. Извън шегата – международната криза оказа сериозно влияние върху положението у нас и създаде дебели червени линии на разделение, което изглежда ще бележи следващите месеци в политическия живот у нас. Трусовете в българската политика не са задължително лошо явление. А белег. На осъзнаване. Знак – че българинът е все по-непримирим към несправедливостта, опита за измама, за маскираната добродетел. А този процес е необратим. И старите, и новите политически играчи предстои да осъзнаят все по-ясно. Като че ли отмина времето на амнезията в политическия живот. Предстои да разберем.

Водещ: Боряна Райчева

Репортери: Кристияна Стефанова, Николай Парашкевов, Александър Евстатиев и Стефан Гамейски

Гледай НОВОГОДИШНО СТУДИО "НОВИНИ" 2022 - ИСТИНАТА ГОВОРИ!

НОВОГОДИШНО СТУДИО НОВИНИ 2022