София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Астън Вила надви Лил с 2:1

В добавеното време на срещата Юсуф Язъджъ можеше да вкара втори гол за гостите, но прати топката на сантиметри от вратата

21 дниФутбол 131 Симеон Кисьов

Астън Вила надви Лил с 2:1 в първия мач от четвъртфиналите между двата тима от тазгодишното издание на Лигата на конференциите.

Очаквано Астън Вила започна по-добре срещата. В 12-ата минута Оли Уоткинс намери пространство в наказателното поле за изстрел, но защитник на Лил с добър шпагат успя да го блокира. Минута след това Уоткинс успя да отправи удар към средата на вратата, но Лукаш Шовали блесна със спасяване и изби в ъглов удар.

Джон МакГин центрира от корнера и намери по перфектен начин Уоткинс, който с глава прати топката във вратата за 1:0.

В 25-ата минута Лил можеш да изравни но Едон Жегрова бе спрян с много добро спасяване от Емилиано Мартинес. Седем минути след това Дибу отказа и Бафоде Диаките.

В края на първата част звездата на Лил Джонатан Дейвид се стрелна в наказателното поле и стреля по земя, но Мартинес изби в ъглов удар, след който не последва нищо опасно за Астън Вила.

В началото на втората част играчите на Астън Вила имаха претенции за дузпа, след като Уоткинс падна на тревата, но съдията не ги уважи.

В 56-ата минута домакините удвоиха аванса си. Лион Бейли намери ДжонМакГин на границата на наказателното поле, а той стреля от движение, за да прати топката в долния ляв ъгъл за 2:0.

В 63-ата минута попадение на Лил не бе зачетено след проверката с ВАР заради засада.

Шест минути преди края на срещата Анхел Гомеш центрира от корнер, а Бафоде Диаките върна един гол за гостите от Франция.

В добавеното време на срещата Юсуф Язъджъ можеше да вкара втори гол за гостите, но прати топката на сантиметри от вратата.