София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Аталанта не позволи на Ливърпул да мечтае, въпреки ранния гол, и е на полуфинал

До края на мача обаче, повече попадения не паднаха, въпреки многото чисти положения и пред двете врати

13 дниФутбол 113 Симеон Кисьов

Ливърпул отпадна от Лига Европа, след като успя да постигне успех само с 1:0 в гостуването на Аталанта в мач-реванш от четвъртфиналите, но е аут от турнира с общ резултат 1:3 заради загубата в първия мач. В Бергамо мърсисайдци поведоха в резултата още в 7-ата минута след точно изпълнена дузпа от Мохамед Салах, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Матео Руджери. До края на мача обаче, повече попадения не паднаха, въпреки многото чисти положения и пред двете врати.

Ливърпул започна по-настойчиво мача и в 5-ата минута получи дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Матео Руджери при центриране на Трент Александър-Арнолд.

Зад топката застана Мохамед Салах, който в 7-ата минута не сбърка и порази мрежата на Хуан Мусо - 1:0 за Ливърпул, който успя да постигне това, което искаше - ранен гол!

В следващите минути домакините тръгнаха в атака, за да опитат да изравнят и да запазят аванса си от първия мач. Вместо това, в 12-ата минута Луис Диас бе изведен фронтално срещу вратата, но Мусо излезе и изчисти топката, а секунди по-късно улови изстреляна от Доминик Собослай.

Две минути след това Алисон се намеси чудесно, след като негов съотборник можеше да си вкара автогол, но дори това да бе станало, попадението нямаше да бъде зачетено заради засада на Джанлука Скамака при развитието на атаката на Аталанта.

Бергамаските имаха чудесно положение в 19-ата минута, но пасът на Скамака свари Алексей Миранчук неподготвен и Алисон излезе, за да улови топката пред очите на руснака.

По-опасната игра на домакините в атака обаче продължаваше, а Ливърпул трябваше да се брани. Тимът на Юрген Клоп обаче също атакуваше при всеки удобен момент.

Мо Салах можеше да се разпише в 39-ата минута, когато бе изведен сам срещу Хуан Мусо, но опитът му да прехвърли стража бе неуспешен.

Две минути след това Теун Коопмайнерс прати топката в мрежата на гостите, но попадението му не бе зачетено заради засада.

В края на първото полувреме Ливърпул бе по-активен в търсене на втори гол, с който пасивът на мърсисайдци да стане само едно попадение. До повече голове така и не се стигна до края на първата част.

Аталанта създаде страхотно положение в 50-ата минута, когато след пас по земя, топката стигна до Едерсон, но ударът му бе уловен от вратаря на Ливърпул.

Пет минути по-късно Коди Гакпо подаде с пета към Салах, който отблизо стреля във вратаря, а бе отсъдена и засада.

В следващите минути двуострата игра продължи, но темпото на мача леко спадна.

В 68-ата минута Давиде Дзапакоста проби олдясно и центрира по земя, намирайки Скамака, но той прати топката високо над вратата.

Последваха по-спокойни минути на терена в Бергамо, където Ливърпул така и не успя да притисне Аталанта, а хората на Джанпиеро Гасперини се проваляха в опитите си да преодолеят Алисон. 

До края на мача повече голове не бяха отбелязани и по този начин Аталанта елиминира Ливърпул и се класира за полуфиналите в Лига Европа, където ще играе срещу победителя от сблъсъка между Бенфика и Олимпик Марсилия.