София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ботев (Пловдив) разби Локо (София) и записа рекорд

Уме Емануел и Дилан Мертенс с по две попадения за "канарчетата"

13 дниФутбол 96 Симеон Кисьов

Ботев (Пловдив) победи Локомотив (София) с 4:0 като гост в мач от 30-ия кръг на efbet Лига, след като по-рано през сезона прегази съперника с 6:0.

Гостите записаха рекорд, като в пети пореден мач от шампионата не допуснаха гол.

"Жълто-черните" започнаха много уверено и в първите шест минути пропиляха две добри възможности. Локо (София) отвърна с опасен удар на Мечев от фаул и опит за добавка на Франса.

Резултатът беше открит в 18-ата минута, в която Уме Емануел получи топката на границата на вратарското поле и не сбърка за 1:0.

След по-малко от половин час игра гостите организираха скоростна атака, която завърши с много неточен удар на Самуел Акере.

Локо (София) беше близо до равенството в 41-ата минута след удар отблизо на Кевин Маи, но получи гол в ответната атака. Уме Емануел беше изведен срещу вратаря на столичани и завърши с точен удар за 2:0.

Домакините се активизираха в началото на втората част, но така и не стигнаха до реални голови опасности.

След час игра Ботев се развихри и набързо увеличи аванса си с нови две попадения дело на Дилан Мертенс. В 65-ата минута той се разписа със силен удар и рикошет в напречната греда (3:0), а две по-късно направи 4:0, след като проби през защитата на Локомотив и завърши с точен изстрел.

Четвърт час преди края Мохамед Брахими можеше да вкара пети гол сам срещу вратаря, но прати топката покрай вратата.

Минути по-късно Локо (София) отправи опасен удар, дело на Мечев, но без резултат.

"Железничарите" остава на 14-о място с 28 точки, Ботев (Пловдив) вече е на седмо място с 44 точки. Толкова има и Крумовград на шестата позиция, но е с предимство в преките двубой с "канарчетата".