София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Брюж с минимален аванс преди гостуването на ''Тумба''

Зад топката застана Игор Тиаго, който бе спрян от Котарски, който пък преди изпълнението на наказателния удар получи съвет от Десподов

20 дниФутбол 149 Симеон Кисьов

Клуб Брюж победи ПАОК с минималното 1:0  в първи двубой между двата тима от четвъртфиналите в Лигата на конференциите.

Бившият играч на Лудогорец Игор Тиаго водеше атаката на Брюж, докато друг от екс асовете на "орлите" - Кирил Десподов, се включи от резервната скамейка в 62-ата минута.

В 77-ата минута Брюж получи дузпа, но Десподов посъветва вратаря на ПАОК къде ще стреля бившия му съотборник в Разград и Доминик Котарски отрази удара на бразилеца.

Домакините поведоха в резултата още в шестата минута, когато Уго Ветлесен се включи от дълбочина, получи пас на границата на наказателното поле и хладнокръвно завърши - 1:0.

Малко след това Брюж можеше да вкара втори гол, но Игор Тиаго не успя да засече центриране на Максим Де Каупер. Отговорът на ПАОК бе пробив на Суаило  Мейте, който подаде на Самата, но танзанийският нападател бе блокиран и се стигна само до корнер.

В 26-ата минута Игор Тиаго получи жълт картон, което означава, че ще пропусне реванша в Гърция.

В 37-ата минута Жутгла подаде на Ветлесен, но защитник на ПАОК успя да попречи на автора на първия гол да стигне до втори такъв.

В началото на второто полувреме Константелиас центрира остро към Самата, но той атакува много агресивно Спилеерс и получи жълт картон. Удареният от Спилеерс не можа да продължи и беше заменен от Жоел Ордонес.

В 58-ата минута Жутгла опита късмета си, но Котарски внимаваше и спаси.

Българският национал Кирил Десподов се появи в игра в 62-ата минута на мястото на Йоанис Константелиас.

В 66-ата минута Игор Тиаго не успя да се обърне в наказателното поле и да отправи изстрел. При ответната атака пас към Десподов, който беше на метри от вратата, беше пресечен.

В 71-ата минута Десподов беше повален от Де Кайпер малко пред наказателното поле. При последвалото центриране обаче Оздоев не можа да засече топката в мрежата.

В 77-ата минута Брюж получи правото да изпълни дузпа след нарушение на Котарски срещу Ониедика. Зад топката застана Игор Тиаго, който бе спрян от Котарски, който пък преди изпълнението на наказателния удар получи съвет от Десподов.