София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

БЪЛГАРИТЕ СЕ ПРИБРАХА ОТ БАКУ

ВИЖТЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ В ПЪРВИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ИГРИ В БАКУ

пропускане
9 годиниЛюбопитно 2 Телевизия Евроком

Националният отбор на България по волейбол за мъже се завърна тази сутрин от Азербайджан, заедно с последната група български спортисти участвали в престижния форум, предаде ТВ7. Момчетата, водени от треньора Николай Желязков, спечелиха сребърни медали от първите в историята Европейски игри. Те играха за първи път от 32-години насам финал на голям турнир. Нашите момчета стигнаха до мача за златото на Игрите в Баку, но за съжаление загубиха с 1:3 гейма от Германия. Въпреки това, успехът наистина е голям за България. Това заяви и самият Желязков, който беше посрещнат с неговия тим от български фенове, които скандираха "Българи, юнаци!". При пристигането си на летището играчите бяха бурно аплодирани и закичени със здравец, като символ за здраве и много бъдещи успехи.

"Второто място е постижение, защото турнирът в Баку изобщо не беше слаб. Ако се погледне в какви първенства играят някои от участвалите състезатели, става ясно, че надпреварата бе много силна и затова сме удовлетворени от постигнатото. Най-важното в момента е, че имаме добри състезатели и волейболисти, на които трябва да се погледне в бъдеще. Разполагаме със страхотни момчета в отбора и се надявам те да продължават да развиват потенциала си", изрази своите надежди за бъдещето Николай Желязков.