София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Фетел диктува темпото и след втората тренировка за ГП на Бахрейн

Въпреки високото темпо Себастиан с технически проблеми 

7 годиниМоторни 4 Телевизия Евроком

Себастиан Фетел продължава да демонстрира най-добро темпо и след втората свободна тренировка за неделната Гран При на Бахрейн. Четирикратният световен шампион дава надежди на отбора на Ферари и всички техни тифози за една зрелищна битка за победата на пистата „Сахир" с големите фаворити от Мерцедес. Въпреки това германецът получи технически проблем в болида, който от Скудерия отстраниха за 20 минути, но всички в отбора бяха притеснени от случилото се.
С второ време на 0.041 мин. от Фетел завърши петъчния ден новият пилот в тима на шампионите Валтери Ботас. Финландският пилот на Мерцедес вдигна темпото и показа на Себастиан, че ще трябва да се бори и с него, а не само срещу Люис Хамилтън.
Британецът от своя страна записа пето време, но все още не е показал скоростта, която всички очакват да разкрие по време на квалификацията утре. Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо продължава с доброто си представяне от началото на уикенда. Австралиецът постигна трети резултат и също може да направи надпреварата в Бахрейн много интересна.
Пилотът на Ферари Кими Райконен остана четвърти, но се доближи на 0.168 сек. до темпото на съотборника си Себастиан Фетел. Люис Хамилтън допълни топ пет с изоставане от лидера на 0.2 сек. Звездата на Макларън- Хонда Фернандо Алонсо бе далеч от лидерите и записа 14-о време на повече от секунда и половина зад Фетел.