София 20 °C София 20°C - предимно ясно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - кратковременен пороен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 21 °C Варна 21°C - кратковременен пороен дъжд Бургас 23 °C Бургас 23°C - облачно

Гол в 92-ата минута реши историческия мач Крумовград - Левски

Цунами герой за тима на Николай Костов, край на успешната серия на домакините

25 дниФутбол 7 Симеон Кисьов

Левски спечели с 1:0 гостуването си на Крумовград в Коматево след гол на капитана Цунами в 92-ата минута. Срещата от 34-ия кръг бе историческа за българското съдийство, след като за първи път жена ръководи двубой от елита - Християна Гутева.

Преди мача 33-годишната красавица получи букет от съдийската колегия. Двата клуба също се бяха подготвили и й подариха фланелки. Тази на Левски беше с изписана фамилията й на гърба.

Гутева се представи успешно с ръководеното на срещата, за което й помогнаха и футболистите, които не си позволиха много грубости. Единствено Хосе Кордоба получи жълт картон - след нарушение срещу Патрик Луан.

Отборът на Станислав Генчев бе в серия от 15 поредни мача без загуба, като в миналия кръг завърши 2:2 с ЦСКА на "Васил Левски". Възпитаниците му останаха на секунди от продължаване на успешното си постижение, но попадението на Цунами в края ги разочарова. Както е известно, Генчев се очаква да започне работа на "Герена", сядайки на горещия стол на напускащия Николай Костов.

За "сините" това е втора поредна победа след обрата срещу Локомотив (Пловдив) с 2:1 в миналия кръг. Авторът на втория гол на "Лаута" Рикардиньо днес остана резерва. Сънародникът му Цунами се разписа във втори пореден мач, след като бе точен и срещу "смърфовете".

Левски можеше рано да поведе срещу Крумовград, но в четвъртата минута гредата спаси домакините - след силен удар на Евертон Бала от двайсетина метра.

В 14-ата минута възпиниците на Николай Костов осъществиха добра комбинация по дясното крило. Тя завърши с шут в аут на Джавад Ел Джемили. Три минути по-късно Асен Митков стреля над вратата, пазена от Янко Георгиев.

35-годишният страж на Крумовград днес записа мач номер 200 в българския елит.

В 28-ата минута отново гредата се оказа верен негов помощник. Този път Патрик-Габриел Галчев пропусна да отбележи. Играчът на Левски отправи мощен далечен изстрел, Георгиев успя с върха на пръстити да отклони топката и тя се отби в напречната греда.

В 42-ата минута Александър Колев беше изведен сам срещу Пламен Андреев от Джуниет Али и реализира, но попадението правилно беше отменено поради засада. Голмайсторът на първенството очевидно знаеше, че е зад гърба на защитата на Левски и не се зарадва след отбелязването на гола.

В 54-ата минута Янко Георгиев улови удар на Галчев. В 67-ата след неразбирателство в наказателното поле на Крумовград топката се озова в Асен Митков, който стреля неточно.

В края Николай Костов засили нападателната мощ, включвайки в игра Рикардиньо и Билал Бари. В 80-ата минута „сините“ имаха добър шанс. Асен Митков центрира от фаул, а Цунами на задна греда засече с глава, Янко Георгиев отново спаси.

Късметът се усмихна на "сините", които днес играха в жълто. Патрик Мислович центрира от ъглов удар, Кристиан Димитров се извиси и уцели греда, а при добавката Цунами реализира победното попадение - 0:1.