София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Леверкузен разби ‘’стената’’ на Уест Хем с късни голове

Воденият от Чаби Алонсо тим владееше инициативата през цялото време, но резервите Йонас Хофман и Виктор Бонифас изковаха аванса на „аспирините“ късно в двубоя

20 дниФутбол 111 Симеон Кисьов

Байер Леверкузен се наложи над Уест Хем с 2:0 на „Бай Арена“ в първия четвъртфинален мач между двата отбора в Лига Европа. Воденият от Чаби Алонсо тим владееше инициативата през цялото време, но резервите Йонас Хофман и Виктор Бонифас изковаха аванса на „аспирините“ късно в двубоя.

По този начин Уест Хем ще трябва да свърши много работа, ако иска да промени развоя на събитията в реванша на „Лондон Стейдиъм“, който е на 18 април от 22:00 часа.

Първото по-опасно положение в срещата бе на сметката на Уест Хем в 10-ата минута, когато Мохамед Кудус получи топката в наказателното поле на домакините и веднага стреля ниско по тревата. Матей ковар обаче успя да се справи и отрази.

Алехандро Грималдо излезе очи в очи с Лукас Фабиански, след като бе изведен зад гърба на отбраната на Уест Хем в 20-ата минута на срещата. Испанецът стреля към левия ъгъл на вратата, но опитният страж на „чуковоте“ скъси ъгъла и направи феноменално спасяване.

В 30-ата минута Патрик Шик получи топката на чиста позиция в наказателното поле на гостите и стреля към левия ъгъл на вратата, но отново Лукаш Фабиански успя да демонстрира страхотен рефлекс.

Две минути по-късно футболистите на Байер Леверкузен имаха претенции за дузпа, след като топката рикошира в ръката на играч на Уест Хем, но главният рефер направи знак, че играта трябва да продължи.

В първия четвърт час от второто полувреме темпото бе по-ниско, отколкото през първата част и закономерно чистите положения пред двете врати липсваха.

Патрик Шик имаше страхотна възможност да изведе своя тим напред в резултата в 71-вата минута, когато засече центриране в наказателното поле на Уест Хем, но Фабиански отново излезе на преден план и направи страхотно спасяване.

Набезите на Байер Леверкузен дадоха резултат в 83-ата минута, когато защитната стена на „чуковете“ падна. Алехандро Грималдо центрира от корнер на втора греда за Йонатан Та, който свали с глава за Виктор Бонифас, чийто удар бе блоскиран. Йонас Хофман се възползва от рикошета и стреля от воле към долния десен ъгъл на вратата, за да порази целта и да даде аванс на „аспирините“.

Байер Леверкузен успя да удвои своята преднина в първата минута от добавеното време на срещата. Йонас Хофман центрира топката в наказателното поле на Уест Хем, където Виктор Бонифас засече и опъна за втори път мрежата на „чуковете“.