София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Ливърпул дава 12 милиона паунда за Лусиано Вието от Виляреал

Лусиано Вието е силно желан от Брендън Роджърс

10 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Ливърпул иска на всяка цена да привлече през януари нападателя на Виляреал Лусиано Вието, който е сравняван с Кун Агуеро, пише "Мирър".

Аржентинецът се намира в превъзходна форма и впечатлява с изявите си за Виляреал  през този сезон, като идеята на Брендън Роджърс е именно той да бъде пълноценния заместник на Луис Суарес.

За наследник на последния в атаката на тима бе взет Марио Балотели, но нито той, нито Рики Ламбърт успяха да се наложат трайно в отбора и да впечатлят особено.

 Ливърпул  ще трябва обаче да се бръкнат с 12 милиона паунда, за да привлекат Вието в състава си, а освен това да се преборят с интереса на Реал Мадрид и Интер към него.

През настоящата кампания Вието има 12 гола в 23 мача за "Жълтата подводница" във всички турнири. Той премина в тима от аржентинския Расинг Клуб през лятото, като подписа 5-годишен договор с испанците.