София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Локо (Пловдив) наказа грешките на Славия и измести Левски 

Първа загуба за „белите“ от началото на пролетния дял

1 месецФутбол 13 Симеон Кисьов

Локомотив (Пловдив) победи Славия с 2:1 като гост в мач от 25 кръг на efbet Лига. „Смърфовете“ се възползваха от грешки на вратаря Светослав Вуцов и отбраната на домакините, за да нанесат първата загуба на „белите“ от началото на пролетния дял на шампионата.

Първата възможност за гол през първата част беше в полза на гостите. В 18-ата минута Евандро стреля от фаул, топката тупна пред Светослав Вуцов и го удари в лицето, но излезе в корнер. В 33-ата минута Иван Минчев нямаше шанс, когато след центриране отдясно получи топката на точката на дузпата, но ударът му се отби от напречната греда. При последвалото разбъркване сериозно пострада нападателят на "белите" Владимир Николов. От главата му потече кръв и след като беше сериозно бинтован, той продължи да играе.

Три минути преди края на първото полувреме Локомотив (Пловдив) откри резултата. Светослав Вуцов излезе, за да пресече дълго подаване на Ангел Лясков. Вратарят на Славия обаче не уцели топката, а Евандро се възползва и се разписа на празна врата. Любопитното е, че Евандро бразилецът навърши 28 години, а Лясков днес празнува 26-ия си рожден ден.

На почивката имаше разправия между треньора на "белите" Златомир Загорчич и фен на домакините. Така и не се разбра какво е провокирало размяната на реплики.

През първия четвърт час на второто полувреме имаше възможности за гол и двата отбора. Мичи Нтело беше изведен сам срещу Вуцов, но вратарят успя да съкрати ъгъла и не допусна да бъде преодолян. Тони Тасев, Владимир Николов и Мартин Минчев опитаха неуспешно да застрашат младия страж на гостите Кристиан Томов. В 69-ата минута Славия изравни резултата. Тасев с глава засече центриране отдясно и прати топката във вратата.

Само три минути по-късно Локомотив (Пловдив) възстанови аванса си. След грешка на защитата на домакините и разбъркване в наказателното поле Димитър Илиев получи топката около точката на дузпата и без проблем порази вратата на Светослав Вуцов.

С този успех Локомотив (Пловдив) събра актив от 47 точки и излезе на четвърто място, изпреварвайки Левски, който е с 45 и по-късно днес гостува на последния Етър. Славия остана на десета позиция с 29 точки, колкото има и 11-ият Берое.

В следващия кръг за тима на Златомир Загорчич предстои гостуване на Левски. Поредното издание на най-старото столично дерби е на 29 март (петък) от 19:00 часа. На следващия ден от 16:30 часа „черно-белите“ приемат Лудогорец.