София 25 °C София 25°C - предимно облачно Велико Търново 20 °C Велико Търново 20°C - предимно облачно Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - разкъсана облачност Варна 23 °C Варна 23°C - ясно небе Бургас 22 °C Бургас 22°C - ясно небе

Лудогорец освободи още един чужденец. Разградчани в топ 80 на Европа

Теро Мантула си взе сбогом с разградчани

10 годиниФутбол 6 Телевизия Евроком

Лудогорец освободи още един от чужденците си, след като преди дни разградският тим и Шоко се разделиха по взаимно съгласие. Това се случи и с финландецът Теро Мантула, който бе част от отбора на шампионите в последните три години. В една от социалните мрежи защитникът написа: „Голямо благодаря на Лудогорец, футболистите, треньорите, приятелите, феновете и всички останали. Това бяха прекрасни три години заедно, но сега е време за нови предизвикателства. Аз винаги ще ви помня и ви пожелавам най-доброто за в бъдеще“.
Междувременно стана ясно, че Лудогорец ще запази мястото си в топ 80 на Европа. Класирането се прави на базата на резултатите в евротурнирите за последните 5 сезона. В момента разградчани заемат 76-тата позиция, но дори и да загубят последния си мач в Шампионската лига срещу Реал Мадрид, те няма да изпаднат от най-добрите 80. Общо 7 български отбора попадат в топ 450 на Стария континент.