София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Лудогорец не успя да победи ЦСКА

Волен Чинков не даде дузпа на шампионите

3 годиниФутбол 2 Симеон Кисьов

ЦСКА и Лудогорец завършиха 1:1 в първия мач от полуфиналите за Купата на България. Крайният победител, който ще играе на финала срещу Арда или Славия, ще бъде определен на реванша в Разград след седмица - на 14 април (сряда) от 18:30 часа.

Тиаго Родригес откри резултата за ЦСКА с попадение в 76-ата минута, а в 83-ата Каули Оливейра изравни. Шампионите бяха ощетени, тъй като в началото на втората част съдията Волен Чинков не даде дузпа за нарушение срещу Елвис Ману. Играчът на "орлите" падна в наказателното поле на домакините в 53-ата минута след съприкосновение с Иван Турицов, но реферът остана безмълвен и вбеси гостите.

От 60-ата минута Лудогорец игра с човек по-малко след червен картон на Бърнард Текпетей, но въпреки това имаше шанс да спечели гостуването на "Армията".

Двубоят беше първи на Любослав Пенев след завръщането му начело на ЦСКА. От първата минута стартираха само един българин в двата състава - Иван Турицов за "червените". Пенев остави резерви националите Петър Занев и Георги Йомов, а Тибо Вион бе извън групата.

Сред титулярите на Лудогорец липсваха Кирил Десподов и Клаудиу Кешерю. Първият се появи в игра в 65-ата минута и засили нападателната мощ на тима на Валдас Дамбраускас. Именно Десподов асистира на Каули за изравнителното попадение. В 83-ата минута той центрира от фаул, а оставеният непокрит на далечната греда Каули Оливейра наказа Бусато.

Преди това капитанът на "армейците" Тиаго Родригес откри резултата. В 76-ата минута появилият се на смяна Георги Йомов проби отдясно, подаде към Жеферсон, който пусна пас в наказателно поле за Тиаго, той овладя и със силен удар прониза Кахлина.

Полуфиналът започна с минута мълчание в памет на починалите легендарен футболист на ЦСКА и Черно море - Иван Василев, и Марин Раковски - дългогодишен делегат на БФС.